El yıkama

Ekibinize, el hijyenini en iyi şekilde sürdürmeleri için yardım edin

Yemek hizmeti sektöründe sık ve doğru el yıkama, çapraz bulaşmaya karşı koruma ve personelinizi ve müşterilerinizi güvende tutmakta başlangıç noktasıdır.


Ekibiniz, şu faaliyetlerin ardından daima ellerini yıkamalıdır: 


  • Lavaboyu kullanma
  • Mutfak ve gıda hazırlama alanlarını terk etme veya bu alanlara geri dönme
  • Çöp atma 
  • Temizlik çözümlerinin ardından
  • Yeme, içme, sigara içme, sakız veya tütün çiğneme
  • Çiğ et, tavuk veya deniz ürünlerine dokunma
  • Vücut veya giysilere dokunma
  • Hapşırdıktan, öksürdükten veya peçete kullandıktan sonra
  • Paraya dokunma
  • Eldivenleri takmadan önce ve çıkardıktan sonra

El yıkama stantlarınızın her zaman sabun ve kağıt havlu bulundurmasını sağlayın. Aşağıdaki kaynakları, kendinizi ve ekibinizi eğitmek için kullanın ve El ve Kişisel Hijyen Rehberimizdeki eğitim sınavımıza girerek bilgilerinizi sınayın.

İndirilenler